Blog like an Egyptian

Blog like an Egyptian
Backpacken door Egypte

Acute reiskoorts

8 November 2008, 14:20

Het plan was eigenlijk om het dit jaar wat vakantie betreft korter en dichter bij huis te houden. Ik wilde sparen voor die grote reis die ik al tijden aan het plannen ben. Maar je weet hoe het gaat met plannen, toen viel mijn oog bij toeval opeens op Egypte, of eigenlijk: op de lage prijs van tickets naar Egypte. Ik raakte geinteresseerd, gefascineerd, en toen slag onverbiddelijk de acute reiskoorts toe. Daar moet je gewoon aan toegeven. En als je dan toch naar een groot en ver land gaat, dan moet je ook zo lang mogelijk gaan. Minder dan anderhalve maand geleden heb ik mijn werkgever dus de stuipen op het lijf gejaagd, door vier volle weken vrij te nemen, al mijn overgebleven vakantiedagen.

Dit was wel reden voor enige paniek want dit paste natuurlijk totaal niet in de planning. Teveel te doen, teveel projecten, teveel deadlines. Erg vervelend, maar de reis naar Egypte paste toevallig wel heel goed in mijn eigen planning, en uiteindelijk is dat toch net iets belangrijker. Gisteren was mijn laatste werkdag voor mijn vakantie en ze hebben me met wat licht gemor laten gaan. Vandaag en morgen nog de laatste dingetjes regelen, en maandagochtend vlieg ik met Swiss Air via Z├╝rich naar Cairo, waar ik ergens in de middag aan zal komen.

Ik heb nog maar weinig gepland en weet zelfs nog niet eens waar ik ga slapen in Cairo. Plannen is vaak toch zinloos en juist in je vakantie moet je losbreken van dat planningsdenken. Ik wil in ieder geval wel een mooie tocht door de woestijn maken, bijvoorbeeld het Great Desert Circuit. Daarnaast wil ik de onderwaterwereld gaan bekijken en eindelijk proberen mijn duikbrevet te halen. Voor de rest zien we wel wat er op mijn pad komt. Als er maar een leuk verhaaltje van te maken valt (en zo niet dan dikken we het gewoon wat aan).

[singlepic=4,480,360,,]

2 reply's op “Acute reiskoorts”

 1. comment number 1 by: jbr

  Hoi Lennart,

  Ga je maar niet schuldig voelen over al het werk waar je ons nu mee laat zitten hoor ;).
  Als je een beetje voorzichtig bent, wordt je straks nog wel een echte zandtuiter. Mocht je niet weten wat dat is en je hebt na de woestijn nog niet voldoende gehad van al dat zand, verdiep je dan maar eens in ‘Duin’ van Frank Herbert.

  Ga lekker genieten van je verdiende vakantie, en maak maar weer spannende verhalen :).

  Laters!

 2. comment number 2 by: lapinours

  Hoi Lennart,
  Je hebt alweer van alles meegemaakt. Waar ken ik toch zo’n soort verhaal van? Turkije, Istanbul? Maar echte reizigers laten zich toch nog graag verleiden.
  Goed idee om zonder “toeristenoutfit” de stad in te gaan. We zien uit naar je volgende berichten.